Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
K 112 Maria K patrcja bedkowska Milka ... Magdalena Fabczak JUSTYNA TYRYBON MELAJLA patrycjaa1709 anna janikowska janikowska Aleksandra Staw Aleksandra Janewicz (6480 niezalogowanych)
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Tak, to prawda. Poza tym, jeśli składasz we właściwym czasie, tak jak teraz, na kolejny rok szkolny, to nie powinno być problemu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(limonka)
Początkujący
tak, wiem że teraz to się składa na nabór na nowy rok szkolny, ale ja liczę że się uda z dnia na dzień gdzieś go ulokować między dzieci i 'język'. Bo od przyszłego roku szkolnego to on już będzie chyba 'za stary' na przedszkole ( w listopadzie kończy 6lat) Pogubiłam się w tym wszystkim, na ten moment cisza, nikt go nie chce wziąć. No a powiedz mi Gama, jeśli założę, że nie da się nic zdziałać na te kilka miesięcy teraz, będę z nim w domu się uczyć, chodzić na place zabaw itp by się nie cofnął za bardzo, to czy do szkoły go wezmą później bez problemu, tak bez przygotowania?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Napisałaś, że mały ma 5 lat. Wiek podaje się rocznikowo, ma więc 6 lat. Musisz wybrać się do kommuny do odpowiedniego resortu i tam zapytać o szansę. Popytaj też w okolicznych przedszkolach. Jeśli się nie uda, to oczywiście przyjmą go do szkoły bez problemu. Jesli to mała miejscowość, to dostanie nauczyciela polskojęzycznego do pomocy, a jesli mieszkacie w dużym mieście, to pójdzie do zbiorczej klasy mottak, aby przez pierwszy rok uczyć się głównie języka.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
ja rejestrowalam core przez internet i to po terminie, wymienilam 5 przedszkoli do ktorych bym chciala poslac mala i za 2 tyg. dzwonili do mnie z przedszkoa ze sa miejsca od sierpnia i od grudnia a ja napisalam ze chce od stycznia nowego roku wiec wybralam grudzien po jakims miesiacu zadzwonilam z pytaniem czy jest jeszcze miejsce od sierpnia pani powiedziala ze tak i przeniosla mala na sierpien mala miala wtedy rowno roczek na poczatku byl placz ale jakos tak po miesiacu sama zaczela wyciagac raczki do pan w przedszkolu po czym jak po nia przychodzila to nawet do domu nie chciala wracac a ja sie czulam jak wyrodna matka i myslalam co te baby w przedszkolu sobie pomysla ze dziecko do domu nie chce wracac, ale naszczescie teraz juz przylatuje sama jak mnie zobaczy a rano zawsze jak wstajemy pytam sie czy idziemy do przedszkola, a ona szybciutko yhy(tak)
a jak sie wypelnia dokumenty tam jest nie pamietam dokladnie ale jakas rubryczke czemu sie hce poslac dziecko do przedszkola czy cos takiego, proponuje pisac i mi tez tak poradzili ze chce sie zeby dziecko mialo kontakt z innymi dziecmi i zeby uczylo sie norweskiego czy cos w tym stylu podobno to ma duzy wplyw na miejsce w przedszkolu
powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(limonka)
Początkujący
Dzięki za odpowiedzi, będę próbować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(limonka)
Początkujący
Kurde lipnie, nie da rady, nigdzie nie chcą młodego przyjąć, a listy oczekujących to naście osób wszędzie Powiedzcie mi zatem coś więcej o tych otwartych day care, może tam też warto?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Niektorzy czekali kilka dni, ja czekalam (tzn.moja coreczka) na miejsce w przedszkolu prawie poltora roku:/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(limonka)
Początkujący
no w naszym przypadku nawet tyle czasu nie mamy
Ech, trudno, trzeba będzie mu inaczej czas umilać, muszę go zabierać gdzieś między dzieci i język. bo szkoła tuż tuż, a on ani słowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(limonka)
Początkujący
Udało się Przysłali własnie list, ze jest miejsce na full time w komunalnym przedszkolu. Ale poczułam ulge, a zarazem stresik jest Trzymam kciuki za innych oczekujących, by i im łatwo poszło Widać, ze to że ktoś jest na 'nastym' miejscu listy nie wyklucza dostania się
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Aneta Kubacka
(anetak24)
Początkujący
Mam pytanie. Planuje od września mieszkać w Trondheim, tam mój mąż pracuje. Gdzie powinniśmy się udać aby zapisać nasza córcie do przedszkola choć na kilka godzin? Jaki jest koszt przedszkola w Norwegii? Piszecie, że można zapisać się przez internet-na jaką strone powinnam wejść?
Dziękuje za pomoc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok